Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Νέα δεδομένα στο Λαγκαδα

Η νίκη του συνδυασμού του Γιάννη Αναστασιάδη στις δημοτικές εκλογές σηματοδότησε την απότομη αλλαγή σκηνικού στα τοπικά μας δρώμενα. Πλέον ο μέχρι χθες πανίσχυρος πολιτικά Γιάννης Καραγιάννης -για πρώτη φορά τα τελευταία 10 χρόνια- δεν είναι ο Νο1 τοπικός πολιτικός παράγοντας.
Δημιουργούνται νέοι πόλοι εξουσίας και το σίγουρο είναι ότι αναστενάζουν με ικανοποίηση οι τοπικοί βουλευτές και της ΝΔ..
Εάν ο Καραγιάννης κέρδιζε, αυτόματα σε οποιαδήποτε μελλοντική εκλογική αναμέτρηση βουλευτικών εκλογών, θα ήταν το πρώτο φαβορί, εάν βέβαια αποφάσιζε να κατέβει στον βουλευτικό στίβο.
Τώρα τα πράγματα είναι δύσκολα για τον Γιάννη Καραγιάννη. Πρέπει να σταθμίσει τις επιλογές του και να δει την πορεία του από εδώ και πέρα. Ούτε ικανότητες του λείπουν, ούτε τα χρόνια τον πήραν. Όπως κάθε μεγάλος άνδρας, πρέπει να δείξει εάν και πώς μπορεί να σηκωθεί.
Από την άλλη ο νικητής των εκλογών, Γιάννης Αναστασιάδης έχει να διαχειριστεί έναν τεράστιο δήμο, με πολλά προβλήματα λόγω των αλλαγών του Καλλικράτη, αλλά και με πολλές προοπτικές.
Πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει. Ας το ελπίσουμε όλοι για τον τόπο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου