Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Την Κυριακή 26/12 η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου

Την Κυριακή 26/12/2010 ορκίζεται σε σώμα το Νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Διευρυμένου Δήμου Λαγκαδά. Στο νέο Δήμο όπως είναι πλέον γνωστό στους περισσότερους, ανήκουν οι πρώην Δήμοι Λαγκαδά, Ασσήρου, Λαχανά, Βερτίσκου, Σοχού, Κορώνειας και Καλλινδοίων. Η έκταση του Νέου Δήμου τον κατατάσσει στους πλέον μεγάλους (γεωγραφικά) Δήμους της χώρας.
Στην ορκωμοσία λοιπόν, θα ορκιστούν συνολικά 148 Σύμβουλοι, 41 Δημοτικοί Σύμβουλοι (+ ο Δήμαρχος), και 107 Τοπικοί Σύμβουλοι από τις λεγόμενες Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες.
Ποιοι Ορκίζονται Δημοτικοί Σύμβουλοι:
O Νέος Δήμαρχος Γιάννης Αναστασιάδης,
ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Καραγιάννης (παίρνει έδρα Δημ. Συμβούλου στο Λαγκαδά), ο πρώην Δήμαρχος Ασσήρου Δημήτρης Ράβναλης(παίρνει έδρα Δημ. Συμβούλου στο Λαγκαδά) , Γιώργος Ρόκος(παίρνει έδρα Δημ. Συμβούλου στο Λαγκαδά), Φίλιππος Γεωργουδάκης (παίρνει έδρα Δημ. Συμβούλου στο Λαγκαδά)και Σταύρος Καμαρούδης (παίρνει έδρα Δημ. Συμβούλου στα Καλλίνδοια. όλοι οι Προηγούμενοι εκλέχθηκαν ως αρχηγοί παρατάξεων, που πέρασαν το όριο εκλογιμότητας.
Επιπλέον ορκίζονται ως Δημ. Σύμβουλοι οι: Μαρία Γραικού, Κώστας Τσαγκαλίδης, Αγγελος Πελίτης, Γιώργος Κυράνου, Στέλιος Σισκούδης, Ελισσάβετ Κοτσώνη, Γιάννης Κολασίδης, Στέλιος Δεργιανλής, Γιώργος Τουμπούλης Φώτης Μάτης, Μάρκος Δανάς και Αννα Σαρίκου.
Από το δήμο Ασσήρου δημοτικοί σύμβουλοι: Στόϊος Ηλίας, Κώστας Πετρίδης, Νίκος Καλπάκης και Στέλιος Γουνιώτης.
Από το δήμο Βερτίσκου: Ανδρέας Καραγιάννης, Θανάσης Θεοδωρίδης και Γιώργος Μήττας. (Εκρεμμεί ένσταση του Γ. Προκοπίδη)
Από το δήμο Καλλινδοίων θα ορκιστούν οι: Γιώργος Κεμαλμάς, Φώτης Μπρόζος και Στραζέμης Δημήτρης, ενώ από το δήμο Κορώνειας οι Στέλιος Κομμάτας, Γιάννης Ταχματζίδης, Γρηγόρης Μαυρίδης και Σταύρος Τερζάκης.
Από το δήμο Λαχανά θα ορκιστούν οι Παντελής Πάσχος, Χαριτίδης Γιώργος, Τάσος Χαριτωνίδης και Απόστολος Καλαϊτζίδης, ενώ από το δήμο Σοχού θα ορκιστούν οι Γιώργος Καρακινάρης, Γιώργος Σεπιάδης, Παντελής Αϊβατζίδης, Γιώργος Τουλουπίδης, Ρούλης Ζαχαρέγκας και Απόστολος Μισχόπουλος.
Δείτε σχετικό link
www.protodikeio-thes.gr/opencms_prot/opencms/ProtSite/info/apot_synd_ypo_a_2010.html#lagk
Αξιοσημείωτο είναι ότι από τους 41 Δημ. Συμβούλους, περισσότεροι από τους μισούς δεν ήταν μέχρι τώρα Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι στα περισσότερα Τοπικά Συμβούλια Πρόεδρος -και πλειοψηφία σε κάποια- ανήκουν στο συνδυασμό του κ. Καραγιάννη. Αυτά τα τοπικά συμβούλια λοιπόν, θα κληθούν να συνεργαστούν με Δημοτική Αρχή (του κ. Αναστασιάδη) που ανήκε σε άλλη παράταξη. Αυτό μάλλον είναι καλό για τη δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου