Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Τι μας αφήνει η χρονιά που φεύγει

2010, μία χρονιά με τις μεγαλύτερες αλλαγές που έγιναν μετά τη δικτατορία. Καμία άλλη χρονιά, η ζωή του Έλληνα δεν άλλεξε όσο φέτος.
ΔΝΤ, μειώσεις μισθών και συντάξεων!!, αυξήσεις στις τιμές, φτώχια, ανεργία. Τα μαγαζιά που δεν μπορούν να επιβιώσουν και αγκομαχούν, μία ολόκληρη κοινωνία σε απόγνωση.
Στην περιοχή μας...
Έγιναν οι αυτοδιοικητικές εκλογές και αλλάξανε οι Δήμαρχοι σε όλη την περιοχή. Στο Λαγγκαδά ο λογιστής Γιάννης Αναστασιάδης έγινε Δήμαρχος, αντί του Γιάννη Καραγιάννη, Δικηγόρου που για συνεχείς θητείες ήταν Δήμαρχος Λαγκαδά. Στο Δήμο Βόλβης ο Δημήτρης Γαλαμάτης κέρδισε τις εκλογές αντί του πεπειραμένου και επί χρόνια δήμαρχου Άγγελου Φρατζή. Στη Μυγδονία (που ενώθηκε με το Ωραιόκαστρο) δεν βγήκε ο μέχρι τώρα Δήμαρχος για 8 χρόνια, γυναικολόγος, Αστέριος Γαβότσης.
Η λίμνη Κορώνεια βρέθηκε για μία ακόμη χρονιά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και πολλοί τόνοι μελάνι χύθηκαν για την προστασία της. Στην πόλη του Λαγκαδά προχώρησε η κατασκευή του αποχετευτικού και πλέον με την ολοκλήρωσή του (μέσα στο 2011 κατά πάσα πιθανότητα), τίθεται το θέμα της κατασκευής δικτύων αποχέτευσης σε όλο το νέο Δήμο Λαγκαδά, όπου δεν υπάρχει. Ανάγκες που πρέπει άμεσα να αντιμετωπίσει η νέα δημοτική αρχή.
Μετά από χρόνια, ο ΟΑΣΘ εξυπηρετεί όπως πρέπει την περιοχή μας, χάρη σε ενέργειες χρόνων του κόσμου και της μέχρι σήμερα δημοτικής αρχής, καθώς και της τελευταίας διοίκησης του ΣΑΣΘ. Πρόβλημα τελευταίας στιγμής με την αλλαγή στάσης του νέου δημάρχου, κ. Αναστασιάδη, που ουσιαστικά απαγόρευσε από τον ΟΑΣΘ τη χρήση του στρατοπέδου Μπαρέτη για σταθμό μετεπιβίβασης του ΟΑΣΘ. Έτσι θα δοθεί μία λύση προσωρινή, ελπίζουμε να μην είναι μόνιμη.
Τα Λουτρά της Απολλωνίας βελτιώθηκαν, έργα υποδομής ολοκληρώθηκαν και στα Λουτρά Λαγκαδά, που ομόρφηναν και συμμαζεύτηκαν.
Μεγάλες αλυσίδες ήρθαν στο Λαγκαδά (Carrefour, ΚουΚου), μεγάλα εμπορικά καταστήματα ανοίξανε (Πέικος), το Μπίλλειο λειτούργησε για πρώτη φορά, νέο Πολιτιστικό Κέντρο θα γίνει στο Κολχικό χάρη σε χρηματοδότηση 100% που εξασφάλισε ο Δήμος Λαγκαδά από το ΕΣΠΑ, ο νέος Δρόμος Ασσήρου Λαγκαδά πήρε σάρκα και οστά, ο νέος Κόμβος της Εγνατίας Οδού ξεκίνησε μετά από τεράστιο αγώνα, σταθμός ΕΚΑΒ λειτούργησε στο χώρο των Λουτρών, ο δρόμος Λουτρών ολοκληρώθηκε δίνοντας μία άλλη αισθητική στο κέντρο της πόλης κ.λ.π.
Μένουν πολλά να γίνουν, πρέπει όλοι μας να βάλουμε το χεράκι μας γι αυτό...
Καλή χρονιά να έχουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου