Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Προς τον επερχόμενο Δήμαρχο του Ενιαίου Δήμου Λαγκαδά

Λίγες ημέρες πριν τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές, στον Δήμο όπου κατοικούμε, εργαζόμαστε και μεγαλώνουμε καθημερινά, τα πράγματα αλλάζουν (όπως και παντού στην Ελλάδα).
Ο Δήμος Λαγκαδάς γίνεται πλέον ένας τεράστιος σε έκταση Δήμος, με ανομοιογενή χαρακτηριστικά μεταξύ των περιοχών του. Άλλες περιοχές (π.χ. ο Λαγκαδάς-η πόλη) έχουν αστικά χαρακτηριστικά και προβλήματα (π.χ. στάθμευση), άλλες περιοχές έχουν αγροτικά προβλήματα (ορεινοί όγκοι), άλλες περιοχές φιλοξενούν το χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων όλου του Νομού και άλλα πολλά που δεν φτάνουν μία ανάρτηση για να αναλυθούν.
Το σίγουρο είναι ότι ο Νέος Δήμος Λαγκαδά που στην ουσία αποτελεί τη μισή και πλέον πρώην επαρχία Λαγκαδά είναι ένας Δήμος ξεχασμένος –εκ γενετής- από την κεντρική κυβέρνηση (οποιουδήποτε χρώματος και να είναι αυτή).
Σίγουρα βέβαια στο Λαγκαδά τα τελευταία χρόνια άλλαξαν πολλά. Κυρίως όμως στον –πρώην πλέον- Δήμο Λαγκαδά, έναν Δήμο με οργάνωση και μέγεθος μεγαλύτερο από τους άλλους. Το δυναμικό αυτό του Δήμου Λαγκαδά θα κληθεί κυρίως να σηκώσει το βάρος μιας διοικητικής μεταρρύθμισης που θα αλλάξει την καθημερινότητα στους κατοίκους δεκάδων χωριών και πόλεων της περιοχής.
Το μεγαλύτερο ζητούμενο για όλους θα είναι η ισόρροπη ανάπτυξη και η οικονομική διαχείριση. Ειδικά στη σημερινή εποχή του μνημονίου, θα πρέπει η επερχόμενη Διοίκηση του Δήμου να διαθέτει τις ικανότητες, την εμπειρία και τη συγκρότηση να παράγει έργο, διεκδικώντας κονδύλια από όλες τις δυνατές πηγές (ΕΣΠΑ, Ευρώπη κλπ.), ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να έχει την απαραίτητη ευαισθησία ώστε να κατανοεί τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής. Νιώθω ότι πρέπει να το επισημάνω αυτό, ιδιαίτερα σήμερα που βλέπω υποψήφιους οι οποίοι εποφθαλμιούν τη θέση του δημάρχου και δεν διστάζουν να τάζουν θέσεις και δουλειές στον οποιονδήποτε δυσαρεστημένο, προκειμένου να τον πείσουν.
Ας ξυπνήσουμε αδέλφια! Δεν γίνεται να αλλάξει η χώρα, αν δεν αλλάξει πρώτα ο τόπος. Βάλτε στοπ στις ανέξοδες υποσχέσεις και κρίνετε με βάση τις ικανότητες, την εμπειρία και την εντιμότητα του κάθε υποψηφίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου