Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

Τρεις «επίσημοι» και τρεις ανεξάρτητοι υποψήφιοι διεκδικούν το δημαρχιακό θώκο του «Καποδιστριακού» δήμου Λαγκαδά, περίπου 2 μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές. Όλοι τους βρίσκονται σε αναζήτηση των κατάλληλων προσώπων για τη στελέχωση των συνδυασμών τους, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο συνεργασιών κυρίως σε όσους κατέρχονται ως ανεξάρτητοι. Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ έχουν ανοίξει από νωρίς τα χαρτιά τους και στηρίζουν συγκεκριμένα πρόσωπα που μπορεί να προέρχονται από τους κομματικούς μηχανισμούς, έχουν ωστόσο πολύχρονη εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση.


Οι «επίσημοι»

Ο νυν δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάνης, διεκδικεί την επανεκλογή του έχοντας τη στήριξη της ΝΔ. Ο ίδιος θεωρεί τιμή την ανανέωση της κομματικής εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του, ωστόσο επισημαίνει ότι η πορεία του στην τοπική αυτοδιοίκηση στηρίχθηκε στην εμπιστοσύνη και στην εκτίμηση του συνόλου των συμπολιτών του, ανεξάρτητα από κόμματα και παρατάξεις. Στην κατηγορία των «επίσημων» υποψηφίων ανήκει και ο Δημήτρης Ράβναλης ο οποίος «κατεβαίνει» με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Ο μέχρι σήμερα δήμαρχος Ασσήρου έλαβε το χρίσμα κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, παρουσία του γραμματέα της Β’ περιφέρειας Θεσσαλονίκης Παντελή Κουκουλεκίδη. Την τριάδα κλείνει ο Φίλιππος Γεωργουδάκης ο οποίος είναι υποψήφιος με τη σημαία του ΚΚΕ. Όπως σημειώνει, η υποψηφιότητα του «δεν είναι προσωπική υπόθεση αλλά αποτέλεσμα συλλογικής βούλησης των ανθρώπων της αριστεράς» στην περιοχή του νέου δήμου Λαγκαδά.


Οι «ανεξάρτητοι»

Στους λεγόμενους «ανεξάρτητους» ξεχωρίζει η υποψηφιότητα του Γιώργου Ρόκου. Στις πρώτες του δηλώσεις υποστήριξε πως μετά από 35 χρόνια πολιτικής δράσης, οφείλει να κάνει την τελευταία του προσπάθεια για αλλαγή πορείας αυτού του τόπου. Προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, έχει ευρεία διεισδυτικότητα στο συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και θεωρείται πρόσωπο κοινής κοινωνικής αποδοχής. Ανεξάρτητος «κατεβαίνει» και ο νυν δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Αναστασιάδης, ο οποίος προέρχεται από το χώρο της ΝΔ. Ανακοίνωσε από τους πρώτους την πρόθεση του να διεκδικήσει τη δημαρχεία και πραγματοποιεί περιοδείες σε όλο το δήμο. Ως ανεξάρτητος κατέρχεται και ο επίσης «γαλάζιος» δήμαρχος Καλλινδοίων, Σταύρος Καμαρούδης, ο οποίος είναι και ο έκτος υποψήφιος.

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΡΦΙΤΣΑ του Χρήστου Τσαλικίδη

http://www.karfitsa.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=625:2010-08-26-16-05-26&catid=4:2010-04-25-12-39-27&Itemid=7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου