Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Επιδοτήσεις μέσω Leader για την επαρχία Λαγκαδά

Τη δυνατότητα να επιδοτηθούν με ποσοστό 50% έχουν όσοι καταθέσουν πρόταση στο Leader μέχρι το τέλος του 2010.
Η επιδότηση αφορά την ίδρυση, επέκταση ή εκσυγχρονισμό μονάδων διανυκτέρευσης (π.χ. ξενώνες), χώρων εστίασης και αναψυχής, μονάδων οικοτεχνίας, χειροτεχνίας, ειδών παραδοσιακής τέχνης κλπ. Επιδοτείται ακόμη η ίδρυση, επέκταση ή/και εκσυγχρονισμός επιχειρήσεων ειδών διατροφής, βελτίωση υποδομών επιχειρήσεων με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για παραγωγή θερμότητας/ψύξης κλπ.
Αναλόγως της δράσης, το ανώτατο συνολικό ποσό της επένδυσης μπορεί να είναι 600.000 ή 300.000 ευρώ και επιδοτείται το 50%. Για όσους κάνουν αίτηση μέχρι 31/12/2010 και εγκριθούν το ποσοστό επιδότησης είναι 50%, ενώ για το 2011 και 2012 το αντίστοιχο ποσοστό επιδότησης είναι 40%.
Στις δράσεις του Leader είναι επιλέξιμες επενδύσεις στις περιοχές των Δήμων Αγίου Γεωργίου, Απολλωνίας, Ασσήρου, Εγνατίας, Λαγκαδά, Μαδύτου, Μυγδονίας, Ρεντίνας και στον Άγιο Βασίλειο, Βασιλούδι, Γερακαρού και Λαγκαδίκια του Δήμου Κορώνειας. Ειδικά για περιοχές της πόλης του Λαγκαδά, οι επενδύσεις μπορούν να χρηματοδοτηθούν μόνο εάν γίνουν στην εκτός σχεδίου περιοχή.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστιοσελίδα της Αναπτυξιακής Εταιρίας Θεσσαλονίκης, ΑΝΕΘ ΑΕ, www.aneth.gr, που είναι ο φορέας διαχείρισης του προγράμματος για την περιοχή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου